Analytische verificatie van de nieuwe IGF-1-assay van Roche

Groeihormoondeficiëntie (GHD) is één van de meest frequent gedetecteerde diagnoses bij kinderen met kleine lengte/groeiafbuiging. Doordat GH-pulsatiel wordt uitgescheiden, een korte halfwaardetijd heeft en beïnvloed wordt door onder andere stress, lichaamsbeweging en voeding is het bepalen van GH ongeschikt als screeningsparameter voor GHD. Dankzij bindingsproteïnen Modafinil heeft IGF-1 een relatief lange halfwaardetijd en is het meten van IGF-1 al decennia lang een gevestigde methode in de diagnostiek van groeistoornissen en opgenomen in de richtlijn Triage en Diagnostiek van Groeistoornissen bij kinderen (6-8). Door het groeihormoongehalte in uw bloed te meten, kunnen we een tekort niet goed vaststellen.

Op eerste verzoekvan Leverancier dient al het materiaal terstond aan Leverancier te worden geretourneerd. De bijwerkingen van IGF-1 lopen uiteen, en hangen af van de dosering en de individuele gevoeligheid. Het na het beëindigen van het gebruik weer terugkerende haar is meestal stugger dan de oorspronkelijke haargroei.

Wat is IGF-1?

De teleurstellende ervaringen met IGF-1 werden bevestigd door de wetenschap. In december 1996 werd in het tijdschrift ‘Annals of Internal Medicine’ een onderzoek gepubliceerd naar de anabole effecten van IGF-1. De proefpersonen in het onderzoek waren AIDS-patïenten, die te kampen hadden met een teruglopende Vet Vrije Massa (VVM). De VVM is een belangrijke factor voor de gezondheid – des te hoger je VVM, des te gezonder ben je, en des te beter is je afweersysteem (tenminste, als je die VVM niet hebt opgebouwd op een gevaarlijke manier…). Bij een gruwelijke ziekte als AIDS wordt die VVM afgebroken, waardoor het afweersysteem verzwakt en de weerstand tegen ziekten zienderogen vermindert.

  • Leverancier is verplicht de opgegeven levertijd of leveringstermijn voor zover mogelijk in acht te nemen, waarbij Afnemer zich er van bewust is dat Leverancier voorde levertijd afhankelijk is van haar eigen toeleveranciers.
  • Ondertussen lijken de onderzoeksprogramma’s naar de anabole werking van IGF-1 te zijn gestaakt.
  • Dit initiatief is reeds opgepakt door een landelijke werkgroep van de SKML/NVKC.
  • De productie van talg wordt door je hormonen beïnvloed, indirect door insuline.

Peptide hormonen zijn alleen werkzaam als ze geïnjecteerd worden, omdat in het spijsverteringssysteem eiwitten worden opgesplitst in hun bestanddelen – de aminozuren – en dus waardeloos worden. IGF-1 is het hormoon dat verantwoordelijk is voor alle effecten, die vroeger aan GH werden toegeschreven. GH blijkt namelijk in het lichaam niet zoveel te doen – GH zorgt er alleen voor dat er meer IGF-1 wordt afgegeven.

De productie van talg wordt door je hormonen beïnvloed, indirect door insuline. Insuline is een belangrijke hormoon in ons lichaam dat de hoeveelheid suiker in je bloed reguleert. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen. IGF-1, oftewel de insulineachtige groefactor-1, is een eiwtihormoon dat de lever aanmaakt onder invloed van groeihormonen.

Heb je van alles uitgeprobeerd om je acne te verbeteren? En wil je iets nieuws proberen?

5.2 Het uitladen van goederen, alsmede eventuele montage, installatie en inbedrijfstelling daarvan, zijn immer voor rekening zijn van Afnemer. 4.1 Iedere prijsopgave door Leverancier is vrijblijvend, tenzij door partijen anders schriftelijk is overeengekomen. 1.3 Afwijkingen van deze Voorwaarden zijn alleen van toepassing indien schriftelijk door Leverancier en Afnemer overeengekomen.

  • Eventuele kosten verbonden aan betreffende documentatie, waaronder maar niet beperkt tot personeelskosten, zullen worden doorberekend doorLeverancier aan Afnemer.
  • B.E.P.B. Ballieux van het LUMC voor het ter beschikking stellen van patiëntenmonsters voor de correlatiestudies.
  • 6.2 Behalve indien en voor zover schriftelijk anders overeengekomen, geldt als tijdstip van levering het moment van aankomst van de betreffende goederen bij Afnemer.
  • De aanmaak hiervan wordt geregeld door het groeihormoon, maar het niveau daarvan is erg wisselend en kun je moeilijk meten.
  • Tot op heden is de precieze oorzaak van deze stijging van IGF-1 door melk nog onbekend.

Dit gaat gepaard met papiloedeem, visusveranderingen, hoofdpijn, misselijkheid en braken. Er wordt daarom aanbevolen om periodiek en bij bovenstaande symptomen fundoscopisch onderzoek te verrichten. GH-overproductie is een zeer zeldzame aandoening op de kinderleeftijd en meestal het gevolg van een tumor of een genetische aandoening. GH-overproductie op volwassen leeftijd, acromegalie, komt frequenter voor en wordt meestal veroorzaakt door een goedaardig adenoom van de hypofyse. Volgens de richtlijn is het bepalen van IGF-1 bij acromegalie geïndiceerd bij zowel de diagnose als tijdens therapie (9). 15.2 Leverancier is niet verantwoordelijk voor de naleving door Afnemer van toepasselijke wettelijke voorschriften, waaronder de in het vorige lid genoemde voorschriften.

Er zijn veel andere redenen waarom pups klein kunnen blijven, het hoeft lang niet altijd te liggen aan een tekort aan groeihormoon. 14.2 Afnemer verplicht zich hierbij reeds nu voor alsdan alle medewerking te verlenen aan Leverancier in geval de Leverancier geleverde goederen wenst terug te halen. 10.2 Leverancier zal eventuele diensten aan Afnemer naar beste kunnen leveren, maar geeft ter zake geen garantie. Groeihormoon (geproduceerd in de hypofyse) stimuleert de productie van IGF-1 in de lever, skeletspieren en andere metabolisch actieve weefsels. IGF-1 is daar verantwoordelijk voor het bemiddelen van vele acties van groeihormoon.

Voorts geeft niet tijdige afname doorAfnemer van bestelde goederen Leverancier het recht de overeenkomst te ontbinden, onverminderd het recht van Leverancier schadevergoeding te vorderen. 4.7 Leverancier kan op verzoek van Afnemer ter zake van geleverde goederen aan Afnemer een verklaring verstrekken ten aanzien van de herkomst, samenstelling en/of eigenschappen van de goederen. Leverancier kanvoor de afgifte van een dergelijke verklaring aan Afnemer redelijke kosten in rekening brengen.

12.4 Leverancier kan redelijke kosten verbonden aan (de aanvaarding van) een retourzending en het op voorraad nemen van de betreffende goederen aan Afnemer in rekening brengen. 1.4 De toepasselijkheid van andere algemene voorwaarden dan deze Voorwaarden wordt uitdrukkelijk uitgesloten, daaronder mede begrepen inkoopvoorwaarden en/of andere algemene voorwaarden van of gehanteerd doorAfnemer. Het onderzoek van Bhat, Latief en Hassan uit 2017 brengt acne in relatie met het westerse dieet. De hoge suikerwaardes en daarbij de consumptie van zuivelproteïne (eiwitten uit zuivel) verhogen beiden de bloedsuikerspiegel waardoor hormonen en insuline in het bloed stijgen wat de insulineachtige groeifactor-1 (IGF-1) verhoogd. IGF-1 staat in relatie met talgproductie, talgklieren en ontstekingscellen. Als dit hormoon dus niet in balans is kan het zorgen voor overproductie van talg, celgroei, vergroting van talgklieren en het kan ontstekingen stimuleren, met als resultaat acne.

Dit is de eerste keer dat de immunoassay voor IGF-1 van Roche Elecsys in Nederland geëvalueerd is ten opzichte van deze bepaling op twee routinematig gebruikte platformen. Onze analyse laat zien dat de uitslagen van de Roche Elecsys uitstekend overeenkomen met die van de LIAISON en iSYS. Het harmonisatiemonster (23 nmol/L) voor IGF-1 is twee keer per dag gemeten gedurende vijf dagen om een harmonisatiefactor in te kunnen stellen voor de Roche Elecsys IGF-1-assay. Hierdoor is er gekeken naar de mate van gelijkheid tussen resultaten onder verschillende meetcondities. Binnen Interne Geneeskunde onderzoeken en behandelen we patiënten met aandoeningen op het hele terrein van de interne geneeskunde.

IGF-1 stimuleert de lengtegroei van de botten en de aanmaak van spierweefsel. Gedurende de verdere toename van de leeftijd daalt de hoeveelheid IGF-1. 16.6 Afnemer vrijwaart Leverancier voor aanspraken van derden ter zake van het gebruik van de door Leverancier aan Afnemer geleverde goederen.

No comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *